I en artikel i SvD idag understryker man Stephen Johnsons intressanta poäng i boken Everything Bad is Good For You att mediautbudet ökar inte bara i volym och utan också i komplexitet, något som faktiskt har positiva effekter när det gäller att utveckla våra hjärnor.

Dock kan man fundera på vad som händer i det längre perspektivet när man funderar på vilka långsiktiga konsekvenser klyftan mellan de som tränas tidigt i mediasamhällets värld gentemot de som inte gör det, får. Häromdagen kom en ny amerikansk PEW rapport rörande användningen av digitala media som konstaterar att den digitala klyftan ökar.

En annan fråga man kan ställa är om organisationer som uppmuntrar och tillåter användningen av modern digital teknik bland sina anställda har en fördel gentemot de som försöker förhindra den användningen så “att de anställda skall göra sitt jobb”:

SvD: Informationsbruset tränar våra hjärnor

America: The Growing Digital Divide

Kategorier:

P A Martin Börjesson

P A Martin Börjesson arbetar med framtidsfrågor och hjälper företag och institutioner att förstå och navigera i en allt mer komplex och föränderlig värld. Kontakt via mail.